top of page

#Sørg for at nettstedet er mobilvennlig

Updated: May 20, 2021


Et mobilvennlig nettsted kan løfte nettsiden din lenger opp i søkeresultatene på google, den kan få kunder til å vende tilbake oftere, og ikke minst gjøre det lettere å selge varene/tjenestene dine på nett.


En mobilvennlig nettside kan også kalles en responsiv nettside (RWD). En responsiv nettside kan vises på flere skjermstørrelser. Da tilpasser design og tekst seg til skjermstørrelsen du surfer på. Enten det er mobil, PC eller nettbrett.

Med en responsiv nettside skal du slippe å måtte zoome deg inn på den bittelille teksten, eller scrolle deg sidelengs på telefonen for å lese hele setningen.

Også knapper er tilpasset skjermstørrelsen, og navigering rundt på nettsiden burde være nøye gjennomtenkt. Da er dette er med på å gi en forbedret brukeropplevelse.


Tenker du ikke på hvordan det skal bli enklest mulig for kunden å navigere seg rundt på siden din kan ende opp med at kunden faktisk forlater nettsiden din, og besøker heller en konkurrent med et enklere design og navigeringssystem.Men skal kundene dine i det hele tatt finne deg er det viktig at nettstedet ditt er synlig på Google, og Google ranker faktisk mobilvennlige nettsider høyere i søkefeltet. Er nettsiden din mobilvennlig, nettbrett-vennlig og selvfølgelig fungerer flott på PC, da vil Google servere deg en høyere plassering i søkefeltet. Men er ikke nettsiden din tilstrekkelig optimalisert for flere størrelser blir den nedprioritert og Google putter nettsiden din lenger ned i søkeresultatene. Å ende langt nede i søkeresultatene kan ha stor forskjell på hvor godt synlig du blir og hvor mye trafikk du får. Når noen gjør et søk på Google velger oftest de fleste å bare klikke seg inn på de øverste lenkene på side 1. Da er det dumt å ende nederst på siden, eller verst av alt, ende på side 2 på Google.

Hvert år går flere og flere over til å bruke mobilen ovenfor PCen, og mobilen brukes til en rekke daglige aktiviteter, som å scrolle seg gjennom sosiale medier, veibeskrivelser, finne informasjon, se videoer, handle og kjøpe ting på nett. Da kan det være greit å ha et mobilvennlig nettsted også? Det hjelper på synligheten!


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page