top of page

#Bruk video i sosiale medier

Video engasjerer! og spesielt godt i sosiale medier. Video kan være med på å øke synligheten til bedriften.

I følge facebook, engasjerer folk seg fem ganger lengre med videoinnhold enn med statisk innhold. Video er en enklere og raskere måte å prosessere informasjon på, og de fleste foretrekker faktisk video ovenfor å lese.

Det er faktisk mulig at videoer kan utgjøre 82% av all forbrukerens nettrafikk innen 2022. Ønsker du da å nå ut til flere på sosiale medier, da kan det være verdt å vurdere video.


For å fange opp interessen til folk kan det være smart å putte det mest interessante i videoen først. Ha i bakhodet at du skal nå ut til et utålmodig publikum, og derfor prøv å fang oppmerksomheten de første 3 sekundene. Gjerne fortsett med noe interessant etter 3 nye sekund, osv. Da har du mye større sannsynlighet til holde på seeren helt til siste slutt. Vi anbefaler også korte videoer, gjerne 15 sekunder eller kortere. Den kan, men den bør ikke vare lenger. Men har du mye på hjertet kan du for eksempel dele historien din opp og fortelle dette i flere videoer.

Formatet på videoene er også viktig. En vertikal video synes best på Facebook og instagram stories eller reels. Men et liggende format gjør seg bedre i feeden. Og, skal du bruke lyd eller snakke i videoen? Pass på at du får frem budskapet ditt også uten lyd. I følge facebook ser 85% av oss video uten lyd. Tipset da er at du legger på undertekst og grafikk som kommuniserer det som blir sagt. Dette gjelder også for annonsering. Videoer engasjerer og gjør deg synlig. Bare sørg for at du får med produktet/merkevaren i videoen så tidlig som mulig, slik at de ikke går glipp av dette.


Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page